Въвеждаща лекция в програмирането с iOS

След събитието, което организира през зимата – Курс по програмиране за iOS във Варна – Зима 2014, където за мое съжаление успях да постигна едва 1/3 от поставените си цели реших да организирам второ подобно събитие. Учейки се от предишния опит промених следните неща:

  • време на събитието – докато Курсът по програмиране беше шест дни и половината от участниците се отказаха, Лекцията ще бъде няколко часа. По този начин целя да я направя по-атрактивна за ангажираното ежедневие на всеки.
  • място на събитието – за Курса исках да организирам машини – Mac-ове, които хората да ползват, за да се запознаят с особеностите на XCode и iOS. Тогава не успях да намеря фирма, която да финансира подобно начинание и сега смених подходя – “Ако Мохамед не може да отиде при планината, планината ще отиде при Мохамед”. Свързах се с магазин ХОП.бг, които отвориха нов шоурум във Варна съвсем наскоро и ги помолих да споделят наличните си машини, които предлагат за продажба, за идеята. Въпреки различията, които имахме с тях в крайната цел на събитието те се съгласиха да участват – посетителите на Лекцията ще могат да ползват наличните за продажба Apple Macbook Pro докато аз правя демонстрация на Objective C и Swift код.

Програмата за Въвеждащата лекция по програмиране за iOS е:

  • Защо програмирането за iOS не струва (Why iOS Development Sucks) – ниво Начинаещ / Средно / Напреднал – ще разкажа за нещата, които не харесвам в програмирането за iOS и въпреки това продължавам да го правя и да го харесвам.
  • Здравей, Swift (Hello, Swift) – ниво Начинаещ – практически пример, създаване на малко приложение използвайки новия език на Apple – Swift, който беще представен през лятото на WWDC 2014
  • Практики в програмирането на iOS приложение – дисекция на реален мой проект – Ниво Средно / Напреднал ще покажа кода от приложението, което разработвам в момента и ще разкажа за проблемите, които съм или все още не съм решил.

Лекцията по програмиране за iOS ще се проведе на 02.11.2014 (неделя) на адрес: ул. Караагач №2, Варна

Входът е свободен!

Моля, заповядайте на Въвеждащата лекция в програмирането с iOS.

https://www.facebook.com/events/1518484625056661/

https://plus.google.com/u/0/events/ck7jhlthlrjmu45hch5q4f5evko

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s