Курс по програмиране за iOS във Варна – Зима 2014

Идеята зад курса по програмиране за iOS във Варна

През есента на 2013 реших да организирам курс по програмиране за iOS във Варна – поводът беше разговор с мой приятел, ръководещ софтуерна фирма, в който той сподели, че клиентите му най-много търсят iOS приложения и програмисти. Към момента във Варна имаше сравнително малко хора с подобни умения, в сравнение с други технологии (PHP).

Курс по програмиране за iOS във Варна - основна страница

Курс по програмиране за iOS във Варна – основна страница

В търсене на спонсор за курса по програмиране за iOS във Варна

Първоначалната ми идея включваше осигуряване на компютър (Mac) за всеки участник, за да бъдат максимално улеснени участниците. Въпреки наличието на над 40 регистрации за курса, софтуерните фирми във Варна отказаха да спонсорират създаването на подобна среда, в която да се обучават и създават iOS програмисти.

Въпросът пред мен беше дали да се откажа от провеждането на събитието или да го направя без Mac-ове за участниците и без заплащане за мен. Вече знаете отговора – насрочих дата и организирах курса.

Провеждане на курса по програмиране за iOS

Първата среща беше насрочена за 28ми януари 2014 (28.01.2014) в 18:30, на нея присъстваха 6 човека. Групата беше доста разнородна – един от участниците за пръв път се сблъскваше с програмиране, а друг работи като iOS програмист в момента. За сметка на това ентусиазмът у учасниците беше на доста високо ниво – дори метеорологичните условия не ги отказаха (една от вечерите температурата навън беше -15 градуса)!

За шест събирания успяхме заедно да създадем малко мобилно приложение, което изпраща заявки към Google Places API и обработва резултатите от търсенето.

Част от участниците в курс по програмиране за iOS във Варна

Част от участниците в курс по програмиране за iOS във Варна

Изказвам благодарности към всички участници в курса по програмиране за iOS във Варна – без вас мечтата ми щеше да остане такава! Също така благодаря на VarnaLab, където се проведе самият курс!

За новини към курса по програмиране за iOS във Варна може да следите страницата във Facebook – Курс по програмиране за iOS във Варна – Facebook. Ако желаете да получавате известия по електронна поща може да се запишете на основната страница на курса – Основна страница за курс по програмиране за iOS във Варна

Advertisements

2 thoughts on “Курс по програмиране за iOS във Варна – Зима 2014

  1. Pingback: Въвеждаща лекция в програмирането с iOS | Михаил Боянов Великов

  2. Pingback: Въвеждаща лекция в програмирането с iOS – Есен 2014, част от “Курс по програмиране за iOS във Варна” | Михаил Боянов Великов

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s