Мобилно приложение Angry Birds Star Wars

Angry Birds Star Wars

На 8ми този месец(ноември) една от най-печелившите компании в наши дни – Rovio – пусна своята нова версия на познатата игра Angry Birds. Приложението, носещо името Angry Birds Star Wars, се разпросранява свободно в Google Play, всички големи магазини за мобилни приложения го разпространяват, но в App Store има цена от $1.

Рекламата на самата игра започва повече от месец преди официалното представяне, трейлър видеото в youtube събра милион гледания преди 8ми:

Ясно е, че компанията залага много на това мобилно приложение и партньорството с Lucasfilm, които са автори на бъзсмъртната поредица и държат правата на Star Wars.

Като голям фен на поредицата чаках с нетърпение да се появи въпросното приложение, за да си го инсталирам на моя HTC Desire, и да видя идеята, която разработчиците са заложили в играта. Инсталирал съм си няколко приложения от поредицата – оригиналния Angry Birds и Seasons, като съм оставал с доста приятно впечатление от тях.

Дойде датата 8ми ноември и аз с нетърпение влязох в Google Play, за да сваля мобилното приложение Angry Birds Star Wars, за няколко часа то беше инсталирано от стотици хиляди хора – червена точка за маркетинговата стратегия. Поиграх няколко минути и бях неприятно изненадан от развитието в играта – първите 10на нива покриват доста голяма част от оригиналната игра, дори бих казал, че единствено фона и картинките на пилетата са променени.

Скоро след това дойде е най-големият ужас – приложението спря да работи. При влизане в играта екранът спира да отговаря на допира с пръст по екрана, две седмици след официалния старат нямам информация за промяна, която да оправи моя проблем. Така за мен остана единствено мечтата да видя любимия си персонаж Дарт Вейдер в птичи вариант.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s