До Софийския cloud и обратно

Участвайки в един от курсовете, организирани от софтуерна академия Телерик, имах удоволствието да защитавам своя курсов проект в град София, защитата беше в петък (03.08) и трябваше да си уредя удобен транспорт. Предпочетох автобус пред влак, заради удобството в пътуването и в часа на пристигане, а и цената на билета не е чак толкова по-висока.

Пристигайки в София се натъкнах на един бакшиш, който твърдо настояваше, че не знае къде е “Булченският МОЛ” в Младост-1 и искаше да се повозя при него, добре, че съм оправен. 🙂

Проектът, който защитавах беше на тема “Разработка на софтуер в cloud среда” и представляваше чат клиент с необходимите му услуги (services). За реализацията му използвах PHP, в комбинация с CodeIgniter, за съхранение на данните използвах MongoDB, едно от изискванията на курса беше да се използва NoSQL база от данни, а потребителския интерфейс беше реализиран с HTML, CSS и JS(jQuery). Освен самата защита трябваше да попълня и тест, който покриваше теоретичната част от cloud курса, основно доставчиците на облачни услуги. Резултатът от защитата определям като много добър – имам 55 от 60 на проекта и 28 от 35 на теста, което се надявам, че ще е достатъчно добър резултат, за да взема сертификат за участието си.

След като приключих с официалната част имах една вечер, за да се “поразходя” из Студентски град, докато не са го бутнали все още. Благодарение на Топлофикация София, които ме събудиха в 10:00 сутринта успях да се полюбувам и на “дневна” София и в ранния следобяд поех с автобусчето към Варна, където пристигнах късно вечерта.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s