Войната за един твърд диск

След дълги и доста мъчителни седмици, които се опитвах да спася компютъра си, чийто твърд диск беше поел по наклонената плоскост на отказа, успях да въведа ред в своя домашен ИТ свят.

Всичко започна, когато лампичката на дъното за четене от диска спря да мига – светеше като крушката на тавана, това за мен беше ясна индикация, че ще се случват лоши неща. В началото доста умувах дали проблевът не е в самото дъно, но след като милото и скъпо на сърцето ми Ubuntu спря да зарежда, за сметка на “лошия” Windows, разбрах къде е проблемът – твърдия диск. Всеки, който е част от ИТ индустрията знае, че през последните месеци цената на дисковете се покачи значително, затова пред мен се изправи избора дали да си търся нов твърд диск, който ще струва повече от компютъра или да си взема нов компютър.

След едно известно време размисли и страсти стигнах до извода, че в стария компютър има още хляб и започнах да си търся твърд диск – по възможност евтин. За няколко дни успях да си намеря нещо, точно по вкуса, успях да направя добра сделка за диска и компютъра ми е отново в действие.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s