Безплатно мобилно приложение за BB Playbook?

Наскоро шефът донесе в офиса таблета на канадска компания RIM, а именно Blackberry Playbook. Успях да го разгледам за два дни, през които единствените предимства на джаджата, които забелязах, бяха неговия размер и екрана. За мое огромно съжаление нямах акаунт за таблета и не успях да разгледам магазина за мобилни предложения на компанията.

Дойде новата седмица и шефът реши да остави таблета в офиса, взе го мениджъра, който има акаунт за магазина за мобилни приложения. След като той си синхронизира акаунта дойде ред да направя своя тест върху таблета, резултатът беше покъртителен:

  • Първото голямо впечатление, което ми направи магазина беше, че почти всяко мобилно приложение беше платено, дори най-масовите като GMail клиент, Google Maps, Google Docs, неща, които имат напълно безплатен еквивалент на мобилно приложение в своята уеб версия, също толкова качествена и лесна за използване.
  • Второто впечатление, което ми направи беше липсата на една от хитовите игри за мобилни устройства – Friut Ninja, както безплатна версия на мобилната игра, така и платена. Тогава открих нова истина за таблета на Blackberry – той няма multitouch възможност.

За десетина минути намерих отговора на въпроса – “Защо RIM вървят към фалит?”, защото се опитват да печелят от слънцето, светлината, въздуха и водата – всяко едно мобилно приложение от изброените може да бъде намерено в магазина за мобилни приложения на RIM на цена между 1 и 5 долара. 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s