Един изпит по МПС

… взех го…

Малко предистория, за неучилите КСТ във Варна – МПС е най-трудният изпит през следването на специалност КСТ. Причината затова е един “вафльо”, който се мисли за голямата работа. Ще спестя името му, за да нямам проблеми с него, понеже си е жив педераст.

Въпреки, че днес взех въпросния изпит, еуфорията на беше онова, което очаквах – винаги съм си представял, че след изпита ще се напия безпаметно поради факта, че вече съм го взел. Ами не е точно така – нищо не ми пречи да си набия 4-5 промила и утре да не знам на кой свят съм, но това няма да промени факта, че изгубих 4 месеца от живота си, за да уча глупости, които по думите на асистента – “никога повече няма да ви трябват”, в това няма нищо радостно и нищо, което да заслужи празнуване.

Не съм първият, няма да съм и последният, на когото несправедливо са му писали двойки, затова ще избегна темата за това колко много съм си учил и колко гадни и засукани въпроси ми е задавал само и само да ме скъса. Факт е, че отделих много време за нищо.

Като бъдещ инженер и човек на науката се опитвам да намеря къде е проблема в системата и да го реша, това е, което ние правим – решаваме проблеми. По думите на Джак Фреско, не политиците ще решат проблемите на човечеството, те не са научени да правят това, техниците, научните работници и инженерите са тези хора.

Удивлявам се откъде започнах тази бележка и къде стигнах в нея. Като писмо в бутилка, пиша нещо, затварям го и се надявам, че някой ще го прочете и ще извлече нещо от него.

Ще завърша с още няколко думи конкретно за изпита, с което започнах – за огромно може съжаление в момента във Варна не си заслужава да се учи висше образование. Наистина – научих много неща, постигнах много, но вярвам, че щях да го направя и без ТУто. Не си заслужава, защото по-голямата част от преподавателите са комплексари, нереализирали мечтите си, които се опитват ……

… дори не искам да довършвам мисълта си!

Успех на онези, които все още не са си взели МПСто, ще ви трябва!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s