Платформа за споделяне “Чопля семки” – web и Android

Един от последните проекти, по който работих, се казва “Чопля семки”, като аз го наричам – социална платформа за споделяне. Предлага възможност за регистрация на потребители, които след това споделят съдържание от тяхно име – статии, снимки и т.н. Тъй като платформата е насочена изцяло към пазара в България към самия сайт добавих приложение за Android – операционната система е изключително популярна в България и все повече хора се сдобиват с подобни устройства.

Най-ценното, което мога да изтъкна за разработването на този проект е времето за разработка на платформата – за една седмица успях да измисля и разработя подходяща среда според заданието, което получих. За пореден път доказах пред себе си възможността да хващам идея и да я превръщам в работещ прототип в рамките на дни.

Уеб сайт зад платформата “Чопля семки”

Уеб сайтът, в който потребителите може да се регистрират и да споделят своите статии и снимки е базиран на платформата с отворен код WordPress. На потребителя се предоставя възможност да се регистрира използвайки потребителско име и имейл адрес, на който получава генерирана парола. Към WordPress сайта добавих възможност за регистрация през Facebook, която допълнително улеснява потребителите.

Всеки потребител може да създава неограничен брой статии, към които да прикачва изображения и видео записи. Според необходимостта може да се добави и възможност за рецензия и редактиране на всяка публикация от администратор преди да бъде публикувана.

Чопля семки

Мобилно приложение за споделяне “Чопля семки” – Android

По-интересната част от работата по този проект беше приспособяването на мобилното приложение с отворен код WordPress for Android за нуждите на платформата за споделяне.

Мобилното приложение за WordPress, което съществува, е доста мощно и предлага възможност всеки администратор да поддържа своя блог, да пише статии и нова страници. В конкретния случай голяма част от възможностите са ненужни, тъй като потребителите не са администратори, това наложи премахване на възможности от мобилното приложение. Към мобилното приложение добавих възможност за регистрация на потребителите, отново чрез парола и имейл адрес.

 

Вход в мобилно приложение Чопля Семки

Вход в мобилно приложение Чопля Семки

Създай видео или статия - Чопля Семки

Създай видео или статия – Чопля Семки

Платформата за споделяне Чопля семки може да бъде намерена на интернет адрес – ЧопляСемки.com. Мобилното приложение Чопля Семки може да свалите безплатно от магазина за приложения Google Play – Чопля семки за Android, изходният код на мобилното приложение може да свалите от Чопля Семки в Bitbucket.

Разбира се, че голяма част от използвания софтуер е готов, но защо трябва всеки ден да откриваме топлата вода, когато в нашия свят времето е най-големият актив?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s