Мобилно приложение за Android “Диета на Скарсдейл – календар”

За идеята – мобилно приложение Диета на Скарскейл – календар

След успеха, който постигна първото ми приложени за AndroidРазделно хранене – календар реших да продължа разработката на идеята за представяне на различни диети в удобен формат за потребителя, който да ги улесни в спазването им. Новата диета, която реших да реализирам се нарича Диета на Скарсдейл, по името на доктора, който я е съставил.

За проекта – мобилно приложение Диета на Скарскейл – календар

За същинската реализация на проекта избрах да използвам предоставеното от  GoogleAndroid API и езика Java. Причината да избера тази технология е трудностите, които изпитвах при разработка на предишното си приложение – Разделно хранене – календар. Като програмист съм наясно колко са важни крайните срокове и по тази причина си поставих краен срок за изпълнение края на октомври и го наруших с един-единствен ден. Неприятен момент от разработването на мобилното приложение е фактът, че използвам библиотеки, налични във версия Android 3.0 и излезлите след нея. Със сигурност съществуват разработени библиотеки, които да позволят инсталирането на приложението и на по-стари версии на ОС, това оставям за бъдеща разработка и усъвършенстване на продукта.

Advertisements

One thought on “Мобилно приложение за Android “Диета на Скарсдейл – календар”

  1. mvelikov Post author

    Благодарение на положения труд върху приложението мога да се похваля с факта, че вече се поддържат устройства с Android версия 2.*.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s