The Cloud at MY Service

Последната книга, която прочетох, успя да ме вдъхнови и да ми покаже напълно нови възможности за развитието ми в професионален план. Това е заглавието на издателство Manning – The Cloud at Your Service, наистина вдъхновяваща книга, която е предназначена повече за мениджъри и консултанти. Написана до истинска разбиране на материята успя да ме пренесе в света на облачните системи (cloud computing), смея да твърдя, че успя да стимулира въображението ми повече от фентъзи книгите, които чета.

The Cloud at Your Service

The Cloud at Your Service

Книгата обхваща историята на компютърна наука, точно и ясно описва настоящето и дава интересна насока за бъдещето на компютрите. Паралелно с това авторът описва различни ситуации от работата на всяка ИТ компания – примерите обхващат както най-малките представители на бранша така и най-големите – Amazon, Ebay, Google, Facebook и т.н.

Най-силно впечатление ми направи разбивката на цената, която се плаща при използване на “частни” ИТ услуги – сървъри и обслужване, и еквивалента им в cloud средата. Много често се използва сравнението на cloud услугите със снабдяването на населението с ток и вода срещу месечна сметка.

Като програмист ще се опитам все по-често да използвам предлаганите готови решения, които спестяват време от инсталации, конфигуриране и поддръжка на личната система. С голяма възбуда ще следя бъдещето на cloud услугите и ще сравнявам случващото се с предсказанието на автора на книгата.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s