Лектор във First Online Solutions PHP Academy

През пролетта тази година (2012) имах изключителното удоволствие да участвам в Академията за програмисти на First Online Solutions, заедно с още един от програмистите във фирмата запознахме участните в курса с няколко практически задачи, който бяхме подготвили. Бях приятно изненадан, че 1/3 от участниците в курса бяха представители на нежния пол – които за пореден път разбиха мита, който властва из ИТ средите, че програмирането е мъжка професия.

Работих с изключително силна група – всички участници в курса бях запознати с основите на програмирането и успяваха доста бързо да се справят със практическите задачи, които им бях подготвил. За моя радост по-голямата част от курсистите успешно изпълниха финалната задача и получиха съотвено сертификат за завършения курс, който се надявам, че ще им служи в бъдещата им работа.

Считам, че получих безценен опит от провеждането на курса – изнасянето на презентации винаги ми е допадало и сега имах възможността да доразвия уменията с и да натрупам нови. Същевременно осъзнах колко изтощително е да се води урок, който продължаваше няколко часа, предполагам, че курсистите също са се чувствали изморени след края на всяко едно от занимания. Смея да твърдя, че отделих значително количество от свободното си време, за да подготвям всяки казус и да проверявам домашните на курсистите, но съм убеден, че успях да бъда полезен и да дам насока за бъдещо развитие в областта на уеб програмирането на всеки един от участниците. Най-добрият от работи работи в компанията и мога с огромно удоволствие да продължа да му помагам в професионалното развитие, с надежда следя кариерата и на останалите членове на Академията за програмисти на First Online Solutions.

First Online Solutions PHP Academy

First Online Solutions PHP Academy

Сега, когато наближава края на лятото и всеки започва да си мисли за есента аз чакам с нетърпение новите възможности, които ще се открият пред мен за развитието на моята кариера в компанията.

Advertisements

One thought on “Лектор във First Online Solutions PHP Academy

  1. Pingback: Връзката между качеството на работата на програмиста и неговата заплата | Михаил Боянов Великов

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s